Nationale Onderwijsweek in Amersfoort een jaar later

Nationale Onderwijsweek in Amersfoort een jaar later

Op maandag 9 maart maakten we samen een mooie start voor Amersfoort als Nationale Onderwijsstad. Snel daarna moesten de scholen hun deuren sluiten om het coronavirus in te dammen. De wereld ziet er anders uit. Jullie thuissituatie zal anders zijn en jullie werk heeft een heel andere dynamiek gekregen. Dat maakt dat we als Amersfoort Onderwijsstad besloten hebben om de activiteiten door te schuiven. Dat betekent in ieder geval dat de Nationale Onderwijsweek in Amersfoort in oktober 2021 plaatsvindt.

 

 

September 2019 verkoos Stichting Nationale Onderwijsweek Amersfoort tot Nationale Onderwijsstad 2020-2021. Een van de hoogtepunten die bij die titel hoort, is de organisatie van de Nationale Onderwijsweek samen met Stichting Nationale Onderwijsweek. Eén van de redenen dat we de titel Nationale Onderwijsstad hebben gekregen, is de goede samenwerking in en om het onderwijs.

 

Een jaar voor en door het onderwijs

Dat is ook het uitgangspunt van Amersfoort Onderwijsstad; een jaar voor en door het onderwijs. We maken met elkaar het programma, ook voor de Nationale Onderwijsweek. In maart zijn we hier met elkaar mee gestart. Nu de situatie veranderd is en er veel uitdagingen op het onderwijs afkomen, vraagt dit de nodige aanpassing van leerlingen, docenten en iedereen werkzaam in of betrokken bij het onderwijs.

 

We zien hoe hard jullie werken om het onderwijs door te laten gaan en de betrokkenheid die er is bij de leerlingen. Daar hebben we ontzettend veel respect voor. We willen jullie nu niet extra belasten. Het is geen optie om het programma voor de Nationale Onderwijsweek zonder jullie vorm te geven. We doen het samen of niet. De stuurgroep Amersfoort Onderwijsstad, die bestaat uit een vertegenwoordiging van het onderwijs in de stad en de gemeente, heeft daarom besloten de activiteiten door te schuiven.

 

Amersfoort Nationale Onderwijsstad
Amersfoort is en blijft de Nationale Onderwijsstad. Die titel hebben we verdiend en dragen we juist ook nu met trots. De stuurgroep Amersfoort Onderwijsstad en Stichting Nationale Onderwijsweek kijken in welke vorm activiteiten later weer opgepakt kunnen worden. Dat is mede afhankelijk van de ontwikkelingen rondom de coronamaatregelen.

 

Wij hopen dat jullie de energie die we met elkaar voelden op 9 maart, vast kunnen houden en  kijken uit naar het gezamenlijk organiseren van een inspirerende Nationale Onderwijsweek in 2021.

 

In de tussentijd: blijf gezond, houd contact met elkaar en dan zien we elkaar hopelijk snel weer!

 

Amersfoort Onderwijsstad

SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

En ontvang één keer per kwartaal nieuws over onze nieuwe projecten.