Nieuwsbrief april 2021

NIEUWS UPDATE APRIL 2021 

Onlangs is er een einde gekomen aan Tijd voor Rondje Kunst & Beweging, waarmee Amersfoort volop in beweging is gekomen. Na alle kunstprikkels was het wederom tijd om uit de stoel te komen en al wandelend op afvalsafari te gaan tijdens de Landelijke Opschoondag. 

Samen met het eventteam onder leiding van onze mascotte Dustbin, zijn we overdonderd door de grote opkomst en deelname aan de afvalsafari. Amersfoorters stonden tijdens deze zonovergoten dag in de rij om de buurt een opschoonbeurt te geven. Mondkapjes in alle soorten en maten, je komt ze overal tegen. Een somber beeld van de tijd waarin we leven. Een nieuwe slogan is geboren “maak van je mondkapje geen zwerfkapje”, dit hadden we anderhalf jaar geleden toch nooit kunnen bedenken. Tijd voor actie dus, wij broeden al weer op de volgende activiteit; kunst maken van zwerfafval misschien?

OpschoonOmmetje levert ruim 700 kilo geraapt zwerfafval op!

Zaterdag 20 maart, tijdens een zonovergoten lentedag zijn ruim 350 inwoners van Amersfoort, voorzien van afvalgrijper en afvalzak op jacht gegaan naar zwerfafval in de buurt.

Dit jaar zette de Amersfoortse Horeca verdeeld over negen locaties verdeeld over de verschillende wijken in de stad, zich in voor een schone buurt, in samenwerking met KEISchoon033. Bij de deelnemende horecapartners Bij Lot, Kroast, Het Parkhuis, Dims, Het Bergpaviljoen, De Overburen, De Noot, Stadscafé Amersfoort en The Blueberry lagen de afvalgrijpers en afvalzakken klaar en konden de deelnemers de handen uit de mouwen te steken. Een leuke activiteit voor jong en oud, waarbij ruim 350 inwoners aan de slag zijn gegaan. Bij inlevering van de afvalbuit ontving men een gratis koffie To Go en voor de kleine rapers een limonade met een leuke attentie. Met deze actie is er ruim 700 kilo zwerfafval bijeen geraapt. Voor iedereen die een bijdrage heeft geleverd hartelijk dank. Samen houden we de stad schoon!

 

Bekijk hier de videoimpressie van de Landelijke Opschoondag 2021.

 

KEISchoon033 is een initiatief van Projecthuizen.nl

 

www.keischoon033.nl

 

Heeft jouw organisatie of onderneming een interessant vraagstuk waarbij een frisse, jonge, multidisciplinaire kijk van buitenaf door onze studenten wellicht kan helpen? Zo klonk de oproep in februari in de social media. Het Business & Administration College en Projecthuizen.nl organiseren samen het project ‘Young Generation New Inspiration’. Dinsdag 23 maart hebben de twaalf deelnemende ondernemers, organisaties en docenten met elkaar kennisgemaakt tijdens een energieke inspiratiesessie.

Het Business & Administration College van ROC Midden Nederland biedt de mogelijkheid om specifieke thema’s met en door studenten van Business, Sales & Finance aan te pakken. Deze studenten komen op de arbeidsmarkt in de functies van junior accountmanager, medewerker marketing en communicatie, logistiek supervisor of bedrijfsadministrateur. 

 

De deelnemers; Stadsring51, Houtindustrie Amersfoort, Potter Marktonderzoek, Zakelijkbezorgd.nl, Nationale Open Monumentendag Amersfoort, De Biercheque, SMA, samenwerkende horeca Amersfoort Gastvrij Tafelen, Makelaar voor een uur, VOP Amersfoort, Stichting Smaak en Stichting KrijgdeKleertjes gaan vanaf 10 mei twee maanden samenwerken met de studenten aan de vraagstukken die zij hebben aangeleverd. Het resultaat is een win-win situatie: studenten werken met echte casussen en de opdrachtgever krijgt input en advies op maat.

Studenten Handhaver Toezicht en Veiligheid onthullen Houd mij Schoon Tegels in Winkelcentrum De Nieuwe Hof

Met een kleine feestelijke onthulling van de “Houd mij Schoon Tegels” in winkelcentrum De Nieuwe Hof, is er 10 maart een einde gekomen aan het zwerfafvalproject KEISchoon033 in de wijk Nieuwland. De studenten Handhaver Toezicht en Veiligheid van MBO Amersfoort School voor Veiligheid, leerden de theorie toe te passen in de praktijk.

Ze voerden surveillance uit in De Nieuwe Hof en directe omgeving op het gebied van zwerfafval. Tijdens de surveillance en interviews met bezoekers, bewoners en winkeliers zijn de bevindingen vastgelegd en door studenten Bestuursrecht samengevat in een Rapport van Bevindingen voor de gemeente Amersfoort.

 

Win-win

Betrokkenen uit de praktijk hebben een waardevolle bijdrage geleverd door het geven van gastlessen. Daarnaast gaven de studenten vier gastlessen aan leerlingen van groep 6,7 en 8 van OBS De Border. Met dit project zetten studenten van de opleiding HTV zich in voor een schonere leefomgeving. De studenten doen door deze samenwerking praktijkervaring op en de stad wordt er mooier van.

 

Het project is een initiatief van Projecthuizen.nl binnen het zwerfafval programma van Gemeente Amersfoort.

Organisatie ImpactDay 2021 Evangelische Hogeschool in handen van Projecthuizen.nl

Binnen de missie van de opleiding organiseert de Evangelische Hogeschool Amersfoort jaarlijks een maatschappelijke Themadag voor honderdvijftig studenten, in de leeftijd van 17-25 jaar. Tijdens deze dag zetten de studenten zich in om een maatschappelijke bijdrage te leveren aan de stad. Hierbij worden de handen uit de mouwen gestoken voor kwetsbare doelgroepen. Projecthuizen.nl heeft een hecht netwerk in het maatschappelijk veld en heeft hierin de faciliterende en organisatorische rol. 

De 24-uurs actie gaat plaatsvinden op 24 en 25 juni. De studenten hebben door de Covid-19 maatregelen veel sociale interactie gemist, met deze actie leveren we een belangrijke bijdrage in ontmoetingen. Met deze ontmoetingen maken de deelnemers kennis met elkaars werelden.

Welke maatschappelijke organisatie in Amersfoort kan hulp gebruiken? De studenten steken graag de handen uit de mouwen.

Is het de hoogste tijd om de (moes)tuin een opknapbeurt te geven, is er een grote schoonmaakbeurt nodig, staan er al lange tijd klussen op een lijstje waar maar geen handjes voor zijn of is het fijn als er gekookt gaat worden? Of een leuke wandeling door de stad met cliënten, het verzorgen van een leuke spelletjes of muziekmiddag? Er is van alles te bedenken, wij denken graag mee! Voor meer info of het aanmelden van een activiteit, neem contact op via info@projecthuizen.nl of bel met de projectleider Sylvia Krebber 06 – 53146539.  

Tijd voor Rondje Kunst & Beweging brengt Amersfoort in beweging

Tijd voor je Rondje Kunst & Beweging was van 20 januari 2021 t/m 31 maart 2021 te bekijken en te bewandelen. Zo werden Amersfoorters uitgenodigd om even de benen te strekken, kunst en cultuur in Amersfoort te bewonderen én even het hoofd leeg te maken in deze tijden.

De route verbindt de binnenstad met de Nieuwe Stad op een betoverende manier. Met als boodschap “Verwonder je, laat je verrassen en laat je fantasie de vrije loop met kunst en street-art in onze stad.” Als wandelaar kwam je alles te weten over de kunstwerken en kunstenaars door het scannen van QR-codes tijdens de wandeling. Een speelse, interactieve wandeling voor jong en oud dus! Projecthuizen.nl heeft in opdracht van de gemeente Amersfoort de organisatie en uitvoering verzorgt in samenwerking met Citymarketing Amersfoort. Het resultaat is een groot succes. De pagina TijdVoorRondjeKunst.nl is 20.500 keer bekeken. Van de wandelroute is de printversie  bijna 4.000 keer gedownload en is de route ruim 4.700 keer gestart via Google Maps. Het totaal aantal gescande QR-codes lag aan het eind van de periode op meer dan 3.500!

 

Klik hier voor meer informatie.

Mis niks via Facebook en Nieuws Update

We delen graag onze kennis en activiteiten met je, volg ons via Facebook en blijf op de hoogte.

 

https://www.facebook.com/projecthuizen.nl/ 

 

 

Heb je deze Nieuws Update doorgestuurd gekregen? Schrijf je dan hier in en ontvang deze voortaan in je inbox.

SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

En ontvang één keer per kwartaal nieuws over onze nieuwe projecten.