Nieuwsbrief december 2020

NIEUWS UPDATE DECEMBER 2020 

Zo aangekomen aan ‘t einde van ‘t jaar

een jaar als nooit eerder, met virusgevaar, 

waarin alle zeilen moesten worden bijgezet, 

zijn we blij te kunnen zeggen: we hebben ‘t gered 

 

met betekenisvolle verbindingen leggen 

vanuit Projecthuizen: wij doen wat we zeggen 

van clean-upevent tot sociale activiteit 

van onderwijsontwikkeling tot duurzaamheid. 

 

En als je dan zo naar dit ‘t eerste jaar kijkt 

overheerst het gevoel: we hebben best veel bereikt! 

We hebben aan mooie projecten mogen bouwen 

en dat had niet gekund zonder jouw vertrouwen! 

 

We wensen je een heel voorspoedig nieuwjaar  

en hopelijk treffen wij ook dan weer elkaar 

in goede gezondheid, fysiek en mentaal  

en met lonkend perspectief voor ons allemaal. 

 

Dank aan Dichter Nynke Geertsma

KEISchoon033 Bewust & Veilig succesvol afgerond met overhandiging Adviesnotitie aan wethouder Fatma Koser Kaya

Na drie maanden van praktijkberoepsvorming, in de vorm van Project Gestuurd Opleiden, hebben 102 studenten van MBO Amersfoort School voor Veiligheid, Hogeschool Utrecht in samenwerking met Projecthuizen.nl 3 december het project succesvol afgerond.

Tijdens een Coronaproof bijeenkomst is door de studenten van de Hogeschool Utrecht  opleiding Integrale Veiligheidskunde, de Adviesnotitie overhandigd aan wethouder Onderwijs Fatma Koser Kaya.

 

Klik op de foto voor het hele artikel

KEISchoon033 De Nieuwe Hof Nieuwland van start

Na de succesvolle projecten van KEISchoon033 in zes winkelcentra van Amersfoort, is nu winkelcentrum De Nieuwe Hof in de wijk Nieuwland aan de beurt. In januari gaan de studenten van MBO Amersfoort School voor Veiligheid, negen weken lang het project uitvoeren. 

Het winkelcentrum en directe omgeving vormt de leeromgeving voor de studenten. Vanuit een alternatieve leslocatie, De Boogkerk, gaan 30 studenten aan de slag met de theorie- en praktijklesstof. De uitdaging; Winkelcentrum De Nieuwe Hof op een duurzame manier ontdoen van zwerfafval. De studenten gaan bezoekers, bewoners en winkeliers enthousiasmeren en activeren om het winkelcentrum en omgeving schoon te houden. Dit wordt gerealiseerd door op een positieve wijze mensen in beweging te krijgen en te motiveren tot actie, d.m.v. positieve gedragsbeïnvloeding, bewustwording en prikkelende activiteiten.

 

Het project is een initiatief van Projecthuizen.nl in opdracht van gemeente Amersfoort. Klik op het logo voor meer informatie.

PRO33 College en Projecthuizen.nl starten project gericht op IJslands Preventiemodel

Vanaf 19 Januari start het negen weken durende project. De aanleiding voor de samenwerking is; invulling geven aan het “IJslands Preventiemodel” binnen gemeente Amersfoort. Het IJslands Preventiemodel is een goede kapstok om verbanden te leggen tussen verschillende onderwerpen waar gemeente Amersfoort aan werkt binnen het sociaal domein. 

Gemeente Amersfoort neemt deel aan het beleidsvormend leertraject om te blijven investeren in de toekomst van de jongeren. Met deze investering wordt er een goede basis gerealiseerd. Als zij op jonge leeftijd geen middelen gebruiken, dan zal dit ook op de langere termijn positieve gevolgen hebben. Door het onderwijs centraal te stellen en een verbinding te maken tussen vrijetijdsbesteding en jongeren, binnen de klas en buiten de school.

 

Het doel is een stimulerende en gezonde omgeving te creëren waarin jongeren kunnen opgroeien. Op lokaal niveau worden acties, interventies en maatregelen ingezet om middelengebruik onder jongeren te voorkomen. Tijdens het project gaan 70 leerlingen van klas 1 en 2 deelnemen aan diversen naschoolse activiteiten met als thema zwerfafval en voedselverspilling. Projecthuizen.nl heeft in samenwerking met de docenten en leerlingen een creatief programma samengesteld. 

 

Bij de samenstelling van de activiteiten staan de factoren educatie, fun, samen, doen en beleven centraal.

Amersfoorters bedankt!

Het begon met een eenvoudige vraag van René Slotboom namens Motiva Straatadvocaten; “Syl, kan jij mij helpen aan warme jassen, slaapzakken en rugzakken”. De reden was duidelijk, de dak- en thuislozen hebben er grote behoefte aan. Deze vraag hebben we met het team van Gastvrij Tafelen besproken, en binnen een uur was de actie geregeld.

Bij inlevering van je jas- slaap- of rugzak ontvang je een koffie To Go, bij Stadscafé Amersfoort, Kroast, Zuid Amersfoort en Bij Lot. Dat hebben we geweten! Ruim 1.500 jassen, honderden rug- en slaapzakken, sjaals en nog veel meer kleding hebben wij ontvangen voor Motiva. Het daverende succes hebben we een week later herhaald met de inzamelingsactie “Speelgoed voor de Buitenkasten”. En wederom zijn we overspoeld met speelgoed! Amersfoorters bedankt!

 

www.keibewust033.nl 

Mis niks via Facebook en Nieuws Update

We delen graag onze kennis en activiteiten met je, volg ons via Facebook en blijf op de hoogte.

 

https://www.facebook.com/projecthuizen.nl/ 

 

 

Heb je deze Nieuws Update doorgestuurd gekregen? Schrijf je dan hier in en ontvang deze voortaan in je inbox.

SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

En ontvang één keer per kwartaal nieuws over onze nieuwe projecten.