Nieuwsbrief januari 2021

NIEUWS UPDATE JANUARI 2021 

Een nieuw jaar, tijd voor…beweging

Tijd voor beweging…, de start van het nieuwe jaar gaat voor velen gepaard met het nemen van goede voornemens. De coronakilo’s vliegen eraan, dit hoor ik veel en herken het persoonlijk ook zeker. Dat leuke jurkje staat toch niet meer zo leuk, zucht. Tijd voor… beweging. Maar doelloos een rondje wandelen is niet echt een aanmoediging om de wandelschoenen aan te trekken. Daar is vanaf half januari een leuke oplossing voor “Tijd voor Rondje Kunst & Beweging”. Tijdens de organisatie heeft de stappenteller kilometers gemaakt, en zijn we verrast met het rijke aanbod van kunstenaars en ondernemers met wie we samen een uniek Rondje Kunst & Beweging hebben georganiseerd. Maar er was nog veel meer te leuks te doen. We blijven volop in de beweging. Veel beweegplezier!

Samen Schoon en Leefbaar van start in Hoevelaken

Gemeente Nijkerk, Projecthuizen.nl en MBO Amersfoort School voor Veiligheid hebben de handen ineen geslagen. Vanaf 11 februari start het project “Samen Schoon en Leefbaar” in Hoevelaken. Voor studenten in opleiding tot Handhaver Toezicht en Veiligheid wordt de leefomgeving een leeromgeving in het winkelcentrum van Hoevelaken en vanaf mei in de binnenstad van Nijkerk.

De studenten werken aan een schoon winkelgebied door het tegengaan van zwerfafval. De basis voor een goed zwerfafvalbeleid is preventie en voorlichting geven over naleving van de regels. Het gezamenlijk gevoel van verantwoordelijkheid hierbij creëert draagvlak en daadkracht. De door de HTV-studenten uitgevoerde leeropdrachten spelen hierin een rol. Deze samenwerking heeft een grote maatschappelijke meerwaarde en creëert een win-win situatie voor alle partijen. Samen Schoon en Leefbaar is een initiatief van Gemeente Nijkerk en wordt uitgevoerd door Projecthuizen.nl in samenwerking met MBO Amersfoort School voor Veiligheid.

Tijd voor je Rondje Kunst & Beweging
Projecthuizen.nl heeft in opdracht van gemeente Amersfoort, de projectleiding en organisatie uitgevoerd van de wandelroute Tijd voor je Rondje Kunst & Beweging. In een maand tijd is de kunstzinnige wandelroute tot stand gekomen samen met Nina Hartman, gemeente, ondernemers van de binnenstad, kunstenaars, stadsdichters en Citymarketing. Tijdens de wandeling ontdek je prachtige kunstwerken in het centrum van Amersfoort. Van omgetoverde etalages tot gedichten op de muren van de stad. Alle kunstwerken die je tijdens het wandelen tegenkomt, zijn gemaakt door Amersfoortse kunstenaars.

Tijd voor je Rondje Kunst & Beweging is t/m 31 maart 2021 te bekijken en bewandelen. Zo worden Amersfoorters uitgenodigd om even de benen te strekken, kunst en cultuur in Amersfoort te bewonderen én even het hoofd leeg te maken in deze zorgelijke tijd. De route en etalages zijn verlicht en verbindt de binnenstad met de Nieuwe Stad op een betoverende manier. Verwonder je, laat je verrassen en laat je fantasie de vrije loop met kunst en street-art in de stad.

 

Je komt alles te weten over de kunstwerken en kunstenaars via het scannen van QR-codes tijdens de wandeling. Dit maakt het een speelse, interactieve wandeling voor jong en oud.


Tijd voor een rondje kunst & beweging? Zeker weten! Start de route op tijdvooramersfoort.nl.

 

Bekijk hier het artikel in AD

ROC Midden Nederland en Projecthuizen.nl tekenen samenwerkingsovereenkomst

ROC Midden Nederland Business & Administration College en Projecthuizen.nl hebben in december 2020 de samenwerkingsovereenkomst getekend. Het gaat hierbij om een duurzame samenwerking tussen onderwijs en arbeidsmarkt, met als doel het bieden van leer- en werkervaringsplaatsen en de ontwikkeling van innoverende onderwijsprojecten.

ROC Midden Nederland verzorgt middelbaar beroepsonderwijs (mbo), voortgezet algemeen volwassenonderwijs (vavo) en bedrijfsopleidingen in Amersfoort, Nieuwegein en Utrecht.
Door mee te ondernemen met ons netwerk gaan we op zoek naar duurzame relaties binnen de arbeidsmarkt. We zoeken naar mogelijkheden en ontwikkelen met elkaar de talenten van de student. Door te investeren in deze aanpak kan vroegtijdig studieuitval worden voorkomen. 

Docent in Bedrijf in aangepaste vorm een succes

Het reguliere programma van Docent in Bedrijf is door de Covid-19 maatregelen gecanceld. Maar het doel van Docent in Bedrijf; het verbinden, netwerken en kennis delen is te belangrijk om volledig te cancelen. Daarom is er een alternatief programma van start gegaan, docenten gaan één op één in gesprek met ondernemers.

De ontmoetingen tussen de docenten en ondernemers vinden in digitale vorm plaats. Tijdens het gesprek komen onderwerpen aanbod zoals o.a. welke activiteiten en functies zijn er binnen de organisatie, welke grote veranderingen zijn er wel of niet binnen de branche gaande. Tijdens het gesprek kan de docent toetsen in hoeverre de theoretische lesstof aansluit bij de praktijk. Inmiddels hebben er ruim twintig succesvolle ontmoetingen plaatsgevonden, waar verschillende vervolgacties uit zijn voortgekomen. Wil je als ondernemer ook eens in gesprek met een docent om elkaars werkveld beter te leren kennen, en zo mee werken aan een betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt? Neem contact op met ons en wij maken een geschikte match en afspraak.

 

Klik hier voor meer informatie

MBO Amersfoort School voor Veiligheid en Projecthuizen.nl zetten in op Project Gestuurd Opleiden

MBO Amersfoort School voor Veiligheid en Projecthuizen.nl hebben met enthousiasme in januari een samenwerkingsovereenkomst getekend. De samenwerking is gericht op de onderwijsvorm Project Gestuurd Opleiden (PGO). Met PGO creëren we van de leefomgeving een leeromgeving. Tijdens PGO leert de student in de (gesimuleerde) praktijk de beroepscompetenties en bestudeert, afgestemd op de ervaring in de (gesimuleerde) praktijk relevante leerstof.
Binnen de visie en missie van MBO Amersfoort School voor Veiligheid draagt PGO bij aan de persoonlijke vorming van de student. Het bevordert vanuit maatschappelijke betrokkenheid tevens de leefbaarheid en veiligheid van inwoners en zijn toereikende raakvlakken naar de opleidingen van de School voor Veiligheid. Projecthuizen.nl creëert en organiseert projecten en samenwerkingen waarbij PGO kan worden uitgevoerd, zoals bijvoorbeeld de samenwerking met Gemeente Nijkerk.

Mis niks via Facebook en Nieuws Update

We delen graag onze kennis en activiteiten met je, volg ons via Facebook en blijf op de hoogte.

 

https://www.facebook.com/projecthuizen.nl/ 

 

 

Heb je deze Nieuws Update doorgestuurd gekregen? Schrijf je dan hier in en ontvang deze voortaan in je inbox.

SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

En ontvang één keer per kwartaal nieuws over onze nieuwe projecten.