Nieuwsbrief september 2020

NIEUWS UPDATE SEPTEMBER 2020

Zomerse temperaturen voorbij, Corona blijft!

Deze zomer was voor mij echt alles anders dan anders. Geen rustige weken omdat het zomervakantie is voor velen. Maar deze zomer heb ik er voor gekozen om lekker door te werken. De dagen waren gevuld met afspraken, de organisatie van de WorldCleanUpDay en het ontwikkelen van nieuwe werkzaamheden voor na de zomerperiode.

Om het aangenaam te houden tijdens de tropische dagen, verplaatste het kantoor naar een terras. Een prima combi! De zomerse temperaturen zijn voorbij, maar de Corona blijft. Het blijft een spannende tijd voor iedereen, maar wat is er veel wel mogelijk. Samen met Bart van den Heuvel kunnen we terugkijken op een mooie productieve zomer.

 

En die vakantie? Die houden we nog even tegoed, hoe fijn is dat!

 

 

 

 

Projecthuizen.nl sluit aan bij Happy Planet Professionals
Onlangs is Projecthuizen.nl aangesloten bij Happy Planet Professionals. Happy Planet Professionals is een landelijke organisatie van maatschappelijk bewuste zelfstandige professionals.

Zij streven naar een positieve impact op de maatschappij maximaliseren, en negatieve impact minimaliseren. Hierbij richt Happy Planet zich op integriteit en transparantie, mensen- en dierenwelzijn en klimaat, natuur en milieu. Happy Planet Professionals heeft mooie ambassadeurs zoals Maria van der Heijden Kees Klomp en Reinier Van Den Berg. We zijn heel benieuwd, de eerste samenwerking is een feit, samen met Leonie Haas De Merkenarchitect. Leonie heeft een unieke kleurplaat ontwikkeld voor de jonge deelnemers van KEISchoon033.

 

Website Happy Planet Professionals

School voor Veiligheid MBO Amersfoort en Projecthuizen.nl hebben de handen ineen geslagen 

Met deze samenwerking realiseren we dat de leefomgeving een leeromgeving is, voor de studenten Handhaver Toezicht en Veiligheid.  

 

Vanuit de samenwerking gaan de studenten dit studiejaar, tijdens het project KEISchoon033, surveilleren in winkelcentra in Amersfoort. Lerend in de beroepspraktijk en de leefomgeving, gaan zij zelf aan de slag met eerder bestudeerde theorie. 

Projecthuizen.nl, met als eigenaar Sylvia Krebber, is geen onbekende binnen MBO Amersfoort. Sinds vier jaar werkt zij als Projectleider van Platform Onderwijs & Arbeidsmarkt samen met MBO Amersfoort. Afgelopen maanden is er samen intensief gewerkt aan het ontwikkelen en innoveren van “Praktijk Gestuurd Opleiden”. Dit heeft geleid tot nieuwe projecten die zijn gericht op een gezonde, veilige- rechtvaardige samenleving en een beter milieu.  

 

Dit schooljaar gaan School voor Veiligheid en Projecthuizen.nl aan de slag met drie verschillende projecten. Met het eerste project gaan we terug naar winkelcentra in Amersfoort waar we in voorgaande jaren geweest zijn om te onderzoeken wat er met eerdere aanbevelingen is gebeurd. Met het tweede project gaan we in een nieuw winkelgebied aan de slag met de studenten, ondernemers en bewoners. Voor het derde project gaan we de stadsgrens over.  

 

Sandra van Eys-de Vries Teamleider School voor Veiligheid“ deze samenwerking is een aanwinst voor de opleiding. Het netwerk en de werkwijze van Projecthuizen.nl zorgt voor verbindingen, creativiteit en professionaliteit in project gestuurd opleiden. De projecten zijn vernieuwend, effectief en voldoen aan de basisprincipes voor goed toezicht; selectief, slagvaardig, samenwerkend, onafhankelijk, transparant en professioneel”. 

 

Samen met Sam de Langen Project Docent School voor Veiligheid en Bart van den Heuvel van Projecthuizen.nl, kijken we met veel plezier en vertrouwen uit naar de uitvoering en resultaten, van de komende projecten en samenwerking.  

Erik van Marissing samenwerkingspartner Projecthuizen.nl

In 2017 kwam Erik in Amersfoort wonen en al snel vond hij zijn weg naar personen en initiatieven die hem als bewoner, onderzoeker en filmmaker aanspraken. De groeiende stad biedt een keur aan vraagstukken waar hij zich als maatschappelijk betrokken ondernemer voor kan inzetten, maar tegelijkertijd is Amersfoort overzichtelijk als het gaat om de netwerken en stakeholders.

Erik is van huis uit stadsgeograaf en sterk in het verbinden van de leefwereld en de systeemwereld en in het duiden van de verhalen achter de cijfers. Daarmee vormt hij een goede aanvulling op het team van Projecthuizen.nl en om die reden is hij nu ook samenwerkingspartner geworden.  Als ondernemer kun je veel voor de stad betekenen. Erik is initiatiefnemer van het Buurtterrras Kattenbroek en houdt zich daarnaast onder meer bezig met het meten van impact van maatschappelijke organisaties en het zichtbaar maken van de maatschappelijke waarde van initiatieven door film. Zijn motto “weten, duiden en begrijpen” komt in al zijn activiteiten terug.

 

https://www.linkedin.com/in/erikvanmarissing

world-cleanup-day-2020-logo

WorldCleanUpDay033

Projecthuizen.nl organiseert, in opdracht van gemeente Amersfoort de WorldCleanUpDay in Amersfoort. Zaterdag 19 september gaan honderden vrijwilligers aan de slag om Amersfoort Zwerfafvalvrij te maken. In ruim 180 landen trekken miljoenen vrijwilligers door de straten, parken, bossen en langs de kust om samen zwerfafval op te ruimen.

Plastic vissen, Plastic Suppen, Afvalsafari en heel veel meer

 

“Fantastisch om te zien hoeveel mensen en organisaties zich inzetten voor een schonere stad” .Tal van organisaties, bedrijven, sportverenigingen en inwoners hebben zich al aangemeld. Zo gaan de leden van de Turkse Mevalana en Rahman Moskee  aan de schoonmaak in de wijken Kruiskamp en Schuilenburg, nemen roeivereniging Hemus, en kanovereniging Keistad de Eemhaven en Eem voor hun rekening, kun je in Vathorst met Sups en fluisterbootjes rommel uit de Laak vissen of in de winkelcentra Vathorst, Kraailandhof, Emiclaer en Eemplein terecht bij de inspiratiestands voor het lenen van de benodigde materialen. In de winkelcentra zijn diverse acts te bewonderen die op ludieke wijze de bezoekers bewust maken van zwerfafval en  enthousiasmeren om deel te nemen.

Startlocaties in de hele stad

 

Sluit op zaterdag 19 september aan bij een van de vele activiteiten. Er zijn verschillende startlocaties. Op worldcleanupday033.nl zie je een overzicht van alle locaties en wat er die dag in de stad allemaal te doen is. Voor sommige activiteiten moet je je aanmelden, bij andere kun je gewoon aansluiten. Check het voor de zekerheid even op de site.

 

Wil je zelf, samen met vrienden, collega’s of teamleden een eigen CleanUp opzetten of een gebied adopteren? Neem contact op via info@projecthuizen.nl Volg je de Socials Facebook, Twitter en Instagram KEISchoon033 al? Daar houden we op de hoogte van alle leuke nieuwtjes en activiteiten.

keistad

KEISchoon033 deelnemer van Keistad Fietsfestival 2020

Keistad Fietsfestival is het fietsfestival, voor Amersfoort en omgeving op 3 en 4 oktober 2020. Iedereen die gek is van fietsen komt twee dagen lang aan zijn of haar trekken. Denk aan toertochten met een twist, inspirerende lezingen, creatieve workshops, een uitdagend kidsparcours en een leuk fietsfilmfestival.

Iedereen is welkom in ‘rock city’, van urban bikers tot bakfietsmoeders en van wielrenners tot gravel grinders. Dit jaar ook een Zwerfafvalsafari met de fiets. KEISchoon033 is 4 oktober aanwezig vanaf 10.30 uur met een leuke inspiratiestand voor deelname aan de Zwerfafvalsafari op de fiets. Ook voor de kinderen een leuke ervaring!

 

Check de website voor meer info.

RP_LOGO_NEW_WIT

Regionaal Perspectief verder als stichting

We zijn er even tussenuit geweest om bij te komen van een intense periode. In gedurende twee maanden maakten we elke week een aflevering die we vulden met onderwerpen die we interessant vonden om te belichten en waarbij we boeiende gasten hebben ontvangen. Iedereen heeft belangeloos meegewerkt, net zoals wij dit programma belangeloos en zonder vergoeding van kosten hebben opgezet.

We hebben een Poll uitgezet om de behoefte van de kijkers te pijlen. Mede op basis van de uitkomst van de Poll en de motivatie en insteek van de organisatoren hebben wij besloten om verder te gaan als stichting. De stichting gaat zich richten op de voortzetting van mooie en impactvolle activiteiten. Gezien de hoge kosten voor online tv-opnamen komt hier voorlopig geen vervolg op.

 

We houden je op de hoogte via onze social media kanalen en via de website.

logo-KeiBewust033

Keibewust033

Het is even stil geweest rondom KEIBewust033 door COVID-19. Maar inmiddels is het team van Gastvrij Tafelen weer bij elkaar gekomen. Voor de deelnemende horeca ondernemers is het een zeer lastige tijd maar desondanks gaan we door met de bewustwording rondom voedselverspilling. We brainstormen en werken aan nieuwe ideeën en activiteiten passend bij deze tijd.

 

Binnenkort meer nieuws.

onderwijs-(12)

Beroep in Perspectief nieuwe activiteit Platform Onderwijs & Arbeidsmarkt

De activiteiten van het Platform Onderwijs & Arbeidsmarkt worden uitgebreid met “Beroep in Perspectief”. Beroep in Perspectief is gericht op de docent. Voor docenten in het beroepsonderwijs is het belangrijk dat ze feeling houden met wat er zich op de werkvloer afspeelt en dat ze op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor hun leerlingen. 

De Docent gaat kennismaken met de verschillende facetten binnen een beroep gerelateerd aan het onderwijs dat wordt gegeven. Hiermee worden nieuwe inzichten, kennis en vaardigheden opgedaan. Ontstaan er betere contacten tussen het onderwijs en bedrijfsleven. En ontstaat er verbetering van de inhoud en mogelijkheden van de BPV-opdrachten. De docent gaat een dagdeel een kijkje in de keuken nemen van de onderneming. Dit gebeurd individueel, zodat er veel ruimte is voor het creëren van diepgang in de kennismaking met de ondernemer en de onderneming.

We zijn op zoek naar ondernemingen die graag een maatschappelijke bijdrage leveren en een dagdeel de deuren openzet voor een docent, om kennis te laten maken met de ondernemer en onderneming. Voor meer info of verdere toelichting contact Sylvia Krebber Projectleider Platform Onderwijs & Arbeidsmarkt.

Save the Date Docent in Bedrijf 24 november

24 November gaat de zesde editie van Docent in Bedrijf plaatsvinden. “Docent in Bedrijf” heeft als doel, een betere aansluiting te krijgen tussen Onderwijs & Arbeidsmarkt. Naast de kennisoverdracht worden er contacten gelegd tussen ondernemer en het onderwijs. Uit die contacten ontstaan nieuwe verbindingen, zoals stageplaatsen, verbetering kwaliteit van onderwijs en meedenken over het curriculum.

 

Zo’n honderd Amersfoortse docenten en ondernemers gaan tijdens Docent in Bedrijf op bezoek bij een onderneming of organisatie en gaan in gesprek over aansluiting en samenwerking, krijgen een rondleiding en hebben inspirerende gesprekken. Docent in Bedrijf is een mooie gelegenheid om docenten (nog) meer te betrekken bij de praktijk van het bedrijfsleven. Noteer 24 november van 15.00-17.00 uur alvast in de agenda.

 

https://www.platformoa.nl/

Mis niks via Facebook en Nieuws Update

We delen graag onze kennis en activiteiten met je, volg ons via Facebook en blijf op de hoogte.

 

https://www.facebook.com/projecthuizen.nl/


Heb je deze NieuwsUpdate doorgestuurd gekregen? Schrijf je dan hier in en ontvang deze voortaan in je inbox.

 

SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

En ontvang één keer per kwartaal nieuws over onze nieuwe projecten.