Onderwijsproject KEISchoon033 Bewust & Veilig biedt studenten Handhaver en Veiligheid een nieuwe leeromgeving

Onderwijsproject KEISchoon033 Bewust & Veilig biedt studenten Handhaver en Veiligheid een nieuwe leeromgeving

‘Wat kan er wel’ in plaats van denken ‘wat kan er niet’. Vanuit dit startpunt hebben gemeente Amersfoort, MBO Amersfoort School voor Veiligheid, Hogeschool Utrecht en Projecthuizen.nl de handen ineen geslagen met het project KEISchoon033 Bewust & Veilig.

De studenten Handhaver Toezicht en Veiligheid leren de theorie toe te passen in de praktijk. Ze surveilleren in winkelcentra in Amersfoort op het gebied van zwerfafval. Studenten van drie studiejaren MBO HTV delen de praktijkbevindingen met studenten van de HBO opleiding Hogeschool Utrecht Integrale Veiligheidskunde. Met deze bevindingen maken de HU studenten een rapport van aanbevelingen voor de gemeente.

Van leefomgeving naar leeromgeving

Sylvia Krebber, eigenaar Projecthuizen.nl en projectleider, “op dit moment is het door de huidige omstandigheden lastig voor studenten om stageplaatsen te vinden. Door de studenten onderwijs te bieden in de leefomgeving, kunnen de ruim honderd studenten veel praktijkervaring op doen in de maatschappij”.

 

Betrokkene uit de praktijk geven gastlessen op alternatieve locaties in winkelcentra, zoals in sportkantines en buurthuizen. Dit is een win-win situatie. Het project is innovatief binnen het onderwijs, effectief en voldoet aan de basisprincipes voor goed toezicht; selectief, slagvaardig, samenwerkend, onafhankelijk, transparant en professioneel”

 

Wethouder Kees Kraanen “Van zwerfafval wordt de stad minder mooi en het is schadelijk voor het milieu. Voor veel inwoners is het daarom een grote ergernis. Met dit project zetten studenten van de opleiding HTV zich in voor een schonere leefomgeving. De studenten doen door deze samenwerking praktijkervaring op en de stad wordt er mooier van”.

SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

En ontvang één keer per kwartaal nieuws over onze nieuwe projecten.