Praktijk en theorie komen samen in de Themaweek voor studenten MBO Amersfoort School voor Veiligheid in samenwerking met Projecthuizen.nl.

Praktijk en theorie komen samen in de Themaweek voor studenten MBO Amersfoort School voor Veiligheid in samenwerking met Projecthuizen.nl.

Van 10 tot en met 14 mei week organiseerde MBO Amersfoort School voor Veiligheid in samenwerking met Projecthuizen.nl een speciale Themaweek Jeugdcriminaliteit, voor studenten die het Politie Keuzedeel volgen. Tijdens deze Themaweek hebben de studenten leerachterstand ingehaald, die is ontstaan als gevolg van de  Covid-19 maatregelen en voltooien zo het portfolio binnen het Politie Keuzedeel.

Op een externe locatie volgde de studenten de extra leerstof in combinatie met gastlessen van de wijkagenten van Amersfoort Arnoud Mooibroek en Ayhan Arguden, Jeugd Coördinator Politie Amersfoort Bert van Daatselaar en Jongerencoach Yvonne Bovee. Het thema jeugdcriminaliteit verbindt de gastsprekers in de lesstof voor de studenten, waarbij ook het belang van de ketenpartners wordt benadrukt.

 

“De energie en het enthousiasme van de studenten tijdens de gastlessen zijn fantastisch om te zien”, zegt projectleider Sylvia Krebber.” Verschillende casussen zijn in rollenspellen met de gastdocenten uitgevoerd. Voorafgaande aan de Themaweek hebben de studenten met acteurs geoefend met op met de lesstof in casussen met professionele acteurs.

 

Dank aan alle gastdocenten die een bijdrage hebben geleverd aan deze mooie week.

 

SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

En ontvang één keer per kwartaal nieuws over onze nieuwe projecten.