project-samen-schoon- leefbaar

Samen Schoon en Leefbaar

Samen Schoon en Leefbaar van start in Hoevelaken

De studenten werken aan een schoon winkelgebied door het tegengaan van zwerfafval. De basis voor een goed zwerfafvalbeleid is preventie en voorlichting geven over naleving van de regels. Het gezamenlijk gevoel van verantwoordelijkheid hierbij creëert draagvlak en daadkracht. Binnen dit project geven de studenten informatie over de 25-meter regel binnen de Omgevingswet en de veranderingen die er gaan plaatsvinden. In de vernieuwde omgevingswet vervalt de landelijke regel om lokaal maatwerk mogelijk te maken. 

 

De door de HTV-studenten uitgevoerde leeropdrachten spelen hierin een rol. Deze samenwerking heeft een grote maatschappelijke meerwaarde en creëert een win win situatie voor alle partijen.

Samen Schoon & Leefbaar Hoevelaken succesvol afgerond

29 april is met de overhandiging van de Adviesnotitie aan de wethouder van Nijkerk Harke Dijksterhuis een succesvol einde gekomen aan Samen Schoon & Leefbaar in Hoevelaken. Binnen het project hebben de winkeliers, bezoekers en de bewoners van Hoevelaken een grote bijdrage geleverd in de samenwerking. De studenten hebben veel informatie opgehaald en deze informatie is verwerkt in een Adviesnotitie. Het innovatieve aspect van het project is o.a. de samenwerking met de Hogeschool Utrecht opleiding Integrale Veiligheidskunde. Alle informatie is door de HU studenten in samenwerking met de MBO studenten tot een Adviesnotitie verwerkt. Een groot aantal partijen heeft een bijdrage geleverd, door o.a. het geven van een gastles aansluitend op het thema of het deelnemen aan een interview.

 

Wethouder Harke Dijksterhuis geeft enthousiast aan: “Tijdens het project komen belangrijke aspecten bij elkaar, zwerfafval verminderen en de koppeling onderwijs met het bedrijfsleven. Bedankt iedereen voor zijn of haar bijdrage. Wij zijn als gemeente Nijkerk blij dat Hoevelaken als gastlocatie fungeerde en we daarmee een aandeel konden leveren aan dit bijzondere project. Gefeliciteerd alle studenten en nogmaals dank voor jullie inzet!” 

 

19 mei gaat Samen Schoon & Leefbaar van start in de binnenstad van Nijkerk.

 

Samen Schoon en Leefbaar is een initiatief van Gemeente Nijkerk en wordt uitgevoerd door Projecthuizen.nl in samenwerking met MBO Amersfoort School voor Veiligheid en Gemeente Nijkerk.

SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

En ontvang één keer per kwartaal nieuws over onze nieuwe projecten.