projecthuis_sociaal_ondernemen

PROJECTHUIS SOCIAAL ONDERNEMEN

Sociaal ondernemen, meer dan geld alleen

Sociaal ondernemen is een manier van ondernemen die volop in beweging en ontwikkeling is. Een Social Enterprise lijkt op een ‘gewone’ onderneming, want het bedrijf levert een product of dienst en heeft een verdienmodel. Maar geld verdienen is hierbij niet het hoofddoel, het is een middel om de werkelijke missie te bereiken: het creëren van maatschappelijke impact (impact first!). De sociale ondernemers die “echt” een probleem oplossen worden de koplopers genoemd.

 

Sylvia Krebber heeft ruime ervaring met Sociaal Ondernemerschap als de bedenker achter Kahawabags. Deze social enterprise produceerde, authentieke handgemaakte fashionable damestassen van jute koffiebonenzakken en leer. De verdiensten van het merk vloeide terug naar de koffieboeren en de makers van de tassen. Hiermee droeg Kahawabags bij aan maatschappelijk ondernemen. Een groot succes, met bijzonder veel aandacht in de media.

 

Op uitnodiging van de Nederlandse ambassade in Addis Abeba reisde Sylvia met de Peeze Foundation af naar Ethiopië om de resultaten van de opbrengst van Kahawabags te aanschouwen. Voormalig Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken bracht een bezoek aan Kahawabags en sprak lovend over het initiatief. “Het hergebruik van materiaal is al mooi. Maar zeker ook de aanpak, waarbij vrouwen actief zijn die nog geen direct toegang tot de arbeidsmarkt hebben. Dat is een heel mooi project”.

 

Met de kennis en ervaring die we hebben opgedaan, begeleiden wij als mentoren voor sociale ondernemers startende initiatieven om ook hun missie te vervullen.

Interesse?

Ook geïnteresseerd wat Projecthuizen.nl voor jouw onderneming of organisatie kan betekenen met betrekking tot sociaal ondernemen? Stel jouw vraag of deel je uitdaging met ons.

SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

En ontvang één keer per kwartaal nieuws over onze nieuwe projecten.