Studenten Handhaver Toezicht en Veiligheid onthullen Houd mij Schoon Tegels in Winkelcentrum De Nieuwe Hof

Studenten Handhaver Toezicht en Veiligheid onthullen Houd mij Schoon Tegels in Winkelcentrum De Nieuwe Hof

Met een kleine feestelijke onthulling van de “Houd mij Schoon Tegels” in winkelcentrum De Nieuwe Hof, is er 10 maart een einde gekomen aan het zwerfafvalproject KEISchoon033 in de wijk Nieuwland. De studenten Handhaver Toezicht en Veiligheid van MBO Amersfoort School voor Veiligheid, leerde de theorie toe te passen in de praktijk. Ze voerde surveillances uit in De Nieuwe Hof en directe omgeving op het gebied van zwerfafval. Tijdens de surveillance en interviews met bezoekers, bewoners en winkeliers zijn de bevindingen vastgelegd en door studenten Bestuursrecht samengevat in een Rapport van Bevindingen voor de gemeente Amersfoort.

Win-win

Betrokkenen uit de praktijk hebben een waardevolle bijdrage geleverd door het geven van gastlessen. Voor veel inwoners is zwerfafval een grote ergernis. Met dit project zetten studenten van de opleiding HTV zich in voor een schonere leefomgeving. De studenten doen door deze samenwerking praktijkervaring op en de stad wordt er mooier van.

Sylvia Krebber, eigenaar Projecthuizen.nl en projectleider, “op dit moment is het door de huidige omstandigheden lastig voor studenten om stageplaatsen te vinden. Door de studenten onderwijs te bieden in de leefomgeving, hebben de ruim twintig studenten veel praktijkervaring opgedaan”.

 

Het project is een initiatief van Projecthuizen binnen het zwerfafval programma van Gemeente Amersfoort.

SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

En ontvang één keer per kwartaal nieuws over onze nieuwe projecten.