project-pro033-college

IJslands Preventiemodel PRO33 College

PRO33 College en Projecthuizen.nl starten een project gericht op IJslands Preventiemodel. Vanaf Oktober 2021 start het negen weken durende project. De aanleiding voor de samenwerking is; invulling geven aan het “IJslands Preventiemodel” binnen gemeente Amersfoort. 

Het IJslands Preventiemodel is een goede kapstok om verbanden te leggen tussen verschillende onderwerpen waar gemeente Amersfoort aan werkt binnen het sociaal domein. 

 

Gemeente Amersfoort neemt deel aan het beleidsvormend leertraject om te blijven investeren in de toekomst van de jongeren. Met deze investering wordt er een goede basis gerealiseerd. Als zij op jonge leeftijd geen middelen gebruiken, dan zal dit ook op de langere termijn positieve gevolgen hebben. Door het onderwijs centraal te stellen en een verbinding te maken tussen vrijetijdsbesteding en jongeren, binnen de klas en buiten de school.

 

Het doel is een stimulerende en gezonde omgeving te creëren waarin jongeren kunnen opgroeien. Op lokaal niveau worden acties, interventies en maatregelen ingezet om middelengebruik onder jongeren te voorkomen. Tijdens het project gaan 70 leerlingen van klas 1 en 2 deelnemen aan diversen naschoolse activiteiten met als thema zwerfafval en voedselverspilling. Projecthuizen.nl heeft in samenwerking met de docenten en leerlingen een creatief programma samengesteld. 

 

Bij de samenstelling van de activiteiten staan de factoren educatie, fun, samen, doen en beleven centraal.

SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

En ontvang één keer per kwartaal nieuws over onze nieuwe projecten.