Nieuwsbrief april 2020

NIEUWS UPDATE APRIL 2020

Ondernemen ‘het is nooit saai’

‘Ondernemen, het is nooit saai’, dat is ook de afgelopen drie maanden maar weer gebleken’. Na vier jaar in loondienst te zijn geweest opvolgend op een periode van 18 jaar ondernemerschap, heb ik in januari de stap gezet om terug te keren naar het ondernemerschap. Het eerste kwartaal van Projecthuizen.nl is achter de rug. En wat voor een kwartaal, we maakten een vliegende start met mooie en leuke opdrachten. Er werden heel veel kopjes koffie gedronken om samen met bestaande- en nieuwe relaties bij te praten en kennis te maken. Wat een heerlijke energie en inspiratie is er over en weer los gekomen. De ontwikkeling van de huisstijl en de website zijn gerealiseerd. 

 

Bart van den Heuvel wordt een samenwerkingspartner van Projecthuizen.nl. De organisatie van de Week van het Ondernemen, het project Move2Social en opdrachten van bedrijven en organisaties waren in volle vaart aan de gang. En dan gebeurt er iets waar de hele wereld niet op heeft gerekend, het Coronavirus COVID-19. Van een overvolle agenda, in een paar dagen tijd naar een vreemde lege agenda. De coronacrisis heeft een grote impact op burgers, organisaties en bedrijven. Naast dat COVID-19 veel onzekerheid met zich meebrengt heeft deze crisis de afgelopen weken ook mooie dingen tot stand gebracht. Het is een unieke situatie die laat zien hoe veerkrachtig wij als samenleving zijn. Ik ben ontzettend dankbaar met het waardevolle netwerk van Projecthuizen.nl en onder de indruk van de verbondenheid en saamhorigheid. 

 

#SamenSterk!

 

t

Bart van de Heuvel samenwerkingspartner Projecthuizen.nl

Ja, wij geloven in “samenwerken”, de redenen waarom;

 

Ieder heeft zijn talent en doet waar hij/zij goed in is, je kunt veel leren van elkaar, samen kun je je doelgroep nog beter helpen, het bereik van samen is veel groter dan alleen, je staat er nooit alleen voor, samen is veel leuker dan alleen, je inspireert elkaar en je concurreert niet, maar helpt elkaar.

 

Bart van den Heuvel is samenwerkingspartner geworden van Projecthuizen.nl. Bart is zeer goed thuis in het werken met en voor ondernemers. Daarnaast is hij met zijn ruime ervaring als ondernemer en verbinder een uitstekende match en aanvulling voor Projecthuizen.nl.

 

Bart besloot in 2018 te stoppen als directeur van Mediamarkt in Amersfoort en nam de tijd om een nieuwe toekomst uit te stippelen. In 2019 startte hij met twee nieuwe initiatieven, onder House of Tools geeft hij invulling aan een opdracht voor de Gemeente Amersfoort, het ontwikkelen van een visie en ontwikkelscenario voor één van de grootste pleinen van de Amersfoortse binnenstad. Samen met een compagnon startte hij het tweede initiatief CIBUS het programma Brandstof voor de Werkplaats. Het motto van Bart; luisteren, verbinden en vertrouwen zijn dé bouwstenen voor zakelijk succes.

 

https://www.linkedin.com/in/bart-brandstofvoorondernemers/

Update KEISchoon033

Website voor Keischoon033

Binnenkort gaat de website https://keischoon033.nl/ online!

 

Inwoners ergeren zich vaak aan zwerfafval. Zwerfafval is een milieuprobleem en een probleem voor de leefomgeving. Een onderzoek uit 2016 toonde aan dat zwerfafval veruit de grootste ergernis is. Zwerfafval draagt bij aan de verloedering van steden en vergroot daarmee het gevoel van onveiligheid bij inwoners.

 

KEISchoon033 verbindt sinds vijf jaar, in opdracht van gemeente Amersfoort, ondernemers, bewoners, onderwijsinstellingen en stakeholders met elkaar om bedrijventerreinen en winkelcentra op een duurzame manier te ontdoen van zwerfafval. Door middel van activeren, positieve gedragsbeïnvloeding, bewustwording en prikkelende activiteiten. In de afgelopen vijf jaar zijn er vele activiteiten en samenwerkingen ontstaan die we graag laten zien om te inspireren en te delen.

Update KEIBewust033

Partners KEIBewust033 in actie tegen voedselverspilling

Horeca op slot verspil geen voedsel! Dat was de oproep van René Krebber, eigenaar Zakelijkbezorgd.nl en partner KEIBewust033, zondag 15 maart na de berichtgeving van de overheid om de horeca per direct te sluiten als abrupte maatregel tegen Corona.

Krebber kwam direct in actie en zocht contact met de horeca- en cateringondernemers in de regio. Een bericht op social media met de oproep “gooi niets weg”. Wij komen vanaf morgen alle restfood ophalen” werd ruim 190.000 keer bekeken en de telefoon stond roodgloeiend. In de keuken van Mercuur’s Catering zijn hier ruim 2.500 maaltijden van geproduceerd en verspreid.

 

Krebber vertelt: “het zijn bijzondere dagen geweest waarbij wij overdonderd zijn door de vele bijdragen van horeca, leveranciers en vrijwilligers die zich bij ons hebben gemeld.  We hebben echt met elkaar heel veel goeds gedaan voor diverse zorginstellingen, voedselbanken, particuliere ouderen, ziekenhuizen en heel veel anderen die onze hulp hard nodig hebben.”

 

https://www.keibewust033.nl/

Rabobank parkeerplaatsen worden drive-thru’s voor maaltijdboxen!

Nederlandse boeren kampen momenteel met enorme voedseloverschotten. Online kookplatform Home Made Chefs en boodschappenboxbezorger Boerschappen hebben daarom de handen ineengeslagen en introduceren een maaltijdbox.

Rabobank ondersteunt de operatie door parkeerplekken aan te bieden als drive-thru. Zo kunnen consumenten uit de regio Amersfoort Eemland vanaf 7 april, iedere dinsdag tussen 14.30 uur en 16.30 uur, bij de drive-thru op de parkeerplaats aan de Computerweg 12L een maaltijdbox ophalen. Zo helpen we samen de Nederlandse boeren en voorkomen we voedselverspilling.

 

Meer weten of een maaltijdbox bestellen? Ga naar: https://lnkd.in/gp5bakw

ZUID coffee foods & goods nieuwe partner Gastvrij Tafelen

Op 1 maart is Misha Luyckx eigenaar ZUID coffee foods&goods, aangesloten als partner van KEIBewust033 Gastvrij Tafelen.

Het winkelgebied in Amersfoort Zuid had bijna alles; veel groen, fijne specialistische zaken en een prettige sfeer. We zeggen bijna alles, want er ontbrak één belangrijk element. Een plek waar de buurt elkaar kan ontmoeten onder het genot van een lekkere kop koffie of goed glas wijn. En waar geshopt kan worden naar net dat ene artikel wat je niet in de stad kunt vinden. Bij ZUID coffee, food & goods komt het allemaal samen. Mooi nieuws maar tegelijkertijd ook treurig nieuws. Als gevolg van de maatregelen tegen COVID-19 is Gastvrij Tafelen tot nader orde stil komen te liggen.

 

Wij wensen alle partners van Gastvrij Tafelen veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Amersfoort Nationale Onderwijsstad

Amersfoort is de Nationale Onderwijsstad van het jaar 2020-2021. De Stichting Nationale Onderwijsweek kent deze titel ieder schooljaar aan een andere stad toe.

Het thema van dit jaar is ‘Samen voor de toekomst’. Daarmee laten we zien hoe Amersfoort bouwt aan het onderwijs van morgen en daarna. Heb je vragen over Amersfoort Onderwijsstad of wil je contact met de organisatie? Dat kan via onderwijsstad@amersfoort.nl

Update Platform Onderwijs & Arbeidsmarkt

Corona verhindert Week van het Ondernemen

Het was op het nippertje, maar de maatregelen tegen het coronavirus gooiden toch roet in het eten van de zesde Week van het Ondernemen.

Tussen 16 en 27 maart zouden zo’n vijftig Amersfoortse ondernemers een gastles geven, afgestemd op thema’s, branches en onderwerpen die door de scholen zelf worden aangedragen. Doordat het onderwijs vlak voor de grote kick-off in het Hoornbeeck College op slot ging, moest dit evenement helaas worden afgeblazen.

Wat wél doorging, was de workshop voor ondernemers, als voorbereiding op hun gastles. De bijeenkomst vond plaats op 10 maart, in het gebouw van de Rabobank Amersfoort Eeemland. Zo’n veertig ondernemers kregen allerlei tips en adviezen van docenten Gert Breddels en Martijn Meeuse (Hoornbeeck College) en studenten Job en Ricardo vertelden aan welke eisen een boeiende gastles moet voldoen. Na een korte oefening in kleine groepjes gaf een aantal ondernemers een voorproefje van hun gastles, gevolgd door – soms ongezouten – feedback van de twee studenten. Ondernemers moesten soms slikken, maar deden er hun voordeel mee. 

Mis niks via Facebook en Nieuws Update

We delen graag onze kennis en activiteiten met je, volg ons via Facebook en blijf op de hoogte. https://www.facebook.com/projecthuizen.nl/


Heb je deze NieuwsUpdate doorgestuurd gekregen? Schrijf je dan hier in en ontvang deze voortaan in je inbox.

 

SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

En ontvang één keer per kwartaal nieuws over onze nieuwe projecten.