Nieuwsbrief juli 2020

NIEUWS UPDATE JULI 2020

Langzaam aan terug naar de normaalstand, of niet?

De wereld van het werk staat op zijn kop. De vraag doet zich voor hoelang het duurt voordat we weer in de normaalstand komen. Als die normaalstand ooit terugkeert. Of zijn we getuige van het moment waarop het werk voorgoed verandert? Wat zou een werkende glazen bol een uitkomst zijn. Of toch niet, en komen er juist in deze tijd mooie creatieve initiatieven en ideeën naar boven?

Voor mij is het een tijd waarop ik, voor nu, terugkijk als voornamelijk leerzaam en samen sterk. Zeker niet gemakkelijk maar door uit de comfortzone te gaan en samen te werken zijn er veel nieuwe inzichten ontstaan. Samenwerkingen binnen Regionaal Perspectief, het ontstaan van een nieuw netwerk en inzichten die leiden tot nieuwe kansen en werkzaamheden. Langzaam starten de fysieke afspraken weer op en komen de werkzaamheden weer op gang. Een fijn gevoel, waar we de zomer mee ingaan.

 

Ik wens iedereen een heerlijk zomergevoel, goede zaken, blijf gezond en voor wie gaat genieten van een vakantie, veel plezier!

 

 

Website KEISchoon033.nl bundelt Amersfoortse initiatieven zwerfafval

KEISchoon033.nl voor een schone leef- en werkomgeving. Iedereen die wil bijdragen aan het opruimen of voorkomen van zwerfafval in Amersfoort kan daarvoor vanaf 9 juli 2020 terecht op de website KEISchoon033.nl. Inwoners, scholen, winkeliers, sportverenigingen en ondernemers kunnen nu zelf heel eenvoudig zorgen voor een schone leef- en werkomgeving. De website bundelt bestaande initiatieven om zwerfafval op te ruimen en nodigt uit om óók de handen uit de mouwen te steken. In je eentje of samen, bijvoorbeeld door een stukje Amersfoort te adopteren.

Overal waar mensen eten en drinken ontstaat zwerfafval: op straat, in het water, in parken, bij horeca, winkels maar ook op bedrijventerreinen. De plastic verpakkingen van ons voedsel hebben grote impact op het milieu en dieren. Het duurt gemiddeld 1 jaar voordat een bananenschil is verteerd en 20 jaar voordat een stuk kauwgom is verdwenen. Blikjes zwerven zo’n 50 jaar rond en chips zakken afbreken duurt zo’n 75 jaar. “Zwerfafval is schadelijk voor dieren en milieu, ziet er lelijk uit en draagt bij aan een onveilig gevoel.

 

Gelukkig zijn er veel Amersfoortse initiatieven om zwerfafval op te ruimen en te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan 033zwerfafvalzat, Supporters van Schoon en aan de Schoon Belonen Club voor sportclubs, scholen en verenigingen. Al deze initiatieven vind je op de website KEIschoon033.nl. “Doordat alles nu op één plek te vinden is, maken we het makkelijker om mee te doen. Er staan voorbeelden op van inwoners, scholen en sportverenigingen, maar ook van een bedrijventerrein en diverse winkelcentra die zwerfafval aanpakken. We hopen dat de site een inspiratiebron zal zijn voor anderen om óók aan de slag te gaan.“

WorldCleanUpDay033

Een van de initiatieven die op de website staat, is WorldCleanupDay033 die dit jaar op zaterdag 19 september plaatsvindt. In ruim 160 landen trekken miljoenen vrijwilligers door de straten, parken, bossen en langs de kust om samen zwerfafval op te ruimen.

 

Ook in Amersfoort doet dit jaar weer mee. Vanwege COVID19 wordt het minder groots dan andere jaren, omdat we ons aan de maatregelen moeten houden. Maar het is té belangrijk om niets te doen! Dus via de site roepen we bewoners, winkeliers, scholen, bedrijven en sportverenigingen op om mee te doen. Als iedereen een paar m2 doet, wordt onze leef- en woonomgeving een stuk schoner. En wie wil dat nou niet!

 

Voor meer informatie: https://worldcleanupday033.nl/

 

KEISchoon033 is een initiatief van Projecthuizen.nl in opdracht van Gemeente Amersfoort

 

Docent in Bedrijf  24 november Platform Onderwijs & Arbeidsmarkt

24 November gaat de zesde editie van Docent in Bedrijf plaatsvinden. “Docent in Bedrijf” heeft als doel, een betere aansluiting te krijgen tussen Onderwijs & Arbeidsmarkt. Naast de kennisoverdracht worden er contacten gelegd tussen ondernemer en het onderwijs. Uit die contacten ontstaan nieuwe verbindingen, zoals stageplaatsen, verbetering kwaliteit van onderwijs en meedenken over het curriculum.

Zo’n honderd Amersfoortse docenten en ondernemers gaan tijdens Docent in Bedrijf op bezoek bij een onderneming of organisatie en gaan in gesprek over aansluiting en samenwerking, krijgen een rondleiding en hebben inspirerende gesprekken.

 

Docent in Bedrijf is een mooie gelegenheid om docenten (nog) meer te betrekken bij de praktijk van het bedrijfsleven. Komende tijd gaat Projecthuizen.nl, als projectleider Platform Onderwijs & Arbeidsmarkt, aan de slag om de invulling van deze dag te organiseren. Door Covid-19 gaat er geen avondprogramma plaatsvinden. Omdat we niet alleen kijken naar wat kan er niet maar vooral naar wat kan er wel, komt er een nieuw onderdeel bij “Beroep in Perspectief”.

 

Noteer 24 november van 15.00-17.00 uur alvast in de agenda, we houden je op de hoogte. https://www.platformoa.nl/

Welkom bij Regionaal Perspectief

Welkom bij Regionaal Perspectief: hét online TV Programma voor en door ondernemers in de regio Amersfoort. Dit waren, acht uitzendingen lang, de eerste woorden van de presentatoren. Om de informatiebehoefte voor ondernemers in onze regio te vervullen hebben we met een team van enthousiaste ondernemers vanaf 12 mei wekelijks het programma uitgezonden.

Vanuit de studio in Nijkerk hebben we steeds drie gasten aan tafel gehad. Diversen actuele onderwerpen, initiatieven, informatie en mooie voorbeelden zijn aan bod gekomen. We bezochten diverse ondernemers of organisaties ter plekke op om boeiende reportages te maken. Er is intussen een aanzienlijk platform gebouwd. We kijken met veel plezier terug op een mooie ervaring en succes.

 

Omdat vakanties aanbreken, veel ondernemers intussen hun focus weer op de eigen bedrijven kunnen en moeten leggen houden we gedurende de zomer op met live uitzendingen. Wel zullen we op de website en via de social media kanalen nieuwe manieren vinden van informatieverschaffing; blijf ons dus vooral volgen!

 

Via het contactformulier kunnen nog steeds inspirerende ondernemersinitiatieven met ons worden gedeeld. Ook als er vragen zijn kan dit formulier worden gebruikt.

Platform Sport & Bedrijven onderdeel Sportakkoord

De gemeente Amersfoort, de Amersfoortse Sportfederatie en de SRO zien het als een belangrijke doelstelling van het Sport- en Beweegakkoord Amersfoort om samen met het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties de handen ineen te slaan om de kracht van sport in Amersfoort de komende jaren nóg beter te benutten. Daartoe is het Platform Sport en Bedrijven opgericht. Projecthuizen.nl heeft mede invulling gegeven aan het tot stand komen van de ideeën met betrekking tot het platform.

In het kader ‘Sport en Bedrijven’ was Marjon van Vilsteren, directeur NV SRO, op 23 juni 2020 te gast in de tv studio van Regionaal Perspectief. Zij sprak over het belang van sport met en in het bedrijfsleven met de andere gasten aan tafel; Mark Broere, oud-prof volleyballer en directeur Interactie sportbedrijf Ermelo over topsportmentaliteit, Mark van Beek, schrijver van het boek ‘Over Winnen’ over topsporters en de lessen hieruit voor ondernemers.

 

Bekijk hier de aflevering: https://regionaalperspectief.nl/2020/06/29/aflevering-7/

 

Lees hier verder over het Sportakkoord en de doelstellingen sport en beweegakkoord. https://www.sportamersfoort.nl/sportakkoord-amersfoort/doelstellingen-sport-en-beweegakkoord/

Mis niks via Facebook en Nieuws Update

We delen graag onze kennis en activiteiten met je, volg ons via Facebook en blijf op de hoogte. https://www.facebook.com/projecthuizen.nl/


Heb je deze NieuwsUpdate doorgestuurd gekregen? Schrijf je dan hier in en ontvang deze voortaan in je inbox.

 

SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

En ontvang één keer per kwartaal nieuws over onze nieuwe projecten.