Nieuwsbrief mei 2020

NIEUWS UPDATE MEI 2020

Hóp, uit de comfortzone

Dat was de gedachte die bij mij op kwam na de eerste intelligente lockdown periode. Doen wat we altijd hebben gedaan is niet meer mogelijk. Tijdens mijn dagelijkse telefoontjes met relaties, vrienden en kennissen deel je vragen, zorgen maar ook nieuwe kansen en voel je de positiviteit weer opkomen.

Maar de informatiebehoefte van ondernemers in deze coronatijd is erg groot. Zeker nu de eerste stappen naar een 1,5 meter economie moeten worden gemaakt. Ondernemers willen ondernemen, maar hoe dan? Velen zien zich genoodzaakt om hun bedrijfsmodel opnieuw tegen het licht te houden of zelfs helemaal om te gooien. Hoe blijf je in deze tijden als ondernemer overeind? En hoe kunnen ondernemers elkaar helpen? Deze twee vragen waren de aanleiding om in no time samen met een aantal enthousiaste ondernemers een nieuw online TV-programma te bedenken – en uit te zenden. Jazeker, volledig uit de comfortzone. Dank aan Connie Maathuis, Bart van de Heuvel, Sijmen Hoekstra, Wim Bos, Renger Koning en René Krebber voor deze unieke samenwerking.

 

#Samensterk en samen uit onze comfortzone gaan is een fantastische ervaring!

 

Nieuw project Online TV-programma Regionaal Perspectief van start

Regionaal Perspectief, een kanaal vol positief nieuws, inspiratie, creativiteit en bijzondere regionale gasten. Voor én door ondernemers – het motto is immers #SamenSterk. Het TV-programma wordt ieder dinsdag van 16.00 – 16.45 uur uitgezonden en is zowel online te bekijken als via de regionale omroepen.

Regionaal Perspectief is een praatprogramma: in een coronaproof gemaakte opstelling in de studio van Showdesign in Nijkerk nemen steeds drie gasten plaats aan tafel en worden actuele onderwerpen en heel uiteenlopende (ondernemers)initiatieven besproken. Het programma wordt gepresenteerd door Connie Maathuis.

 

“De eerste uitzendingen waren mede door de bijzondere gasten aan tafel een succes. Natuurlijk niet perfect, maar we zijn geen professionele TV-makers. Na de eerste uitzending hebben we nog wat gesleuteld aan het concept en de studio-opstelling. We trekken nu ook de regio in om reportages te maken van ondernemers met creatieve ideeën en te horen hoe zij de COVID-crisis te lijf gaan.” Ook de culturele sector wordt niet vergeten. “Tijdens iedere uitzending wordt een podium geboden aan acteurs, muzikanten en andere ondernemers uit de culturele sector. Allemaal uit de regio.”

 

Regionaal Perspectief is een informatieplatform voor ondernemers waar we positief nieuws, creatieve voorbeelden en achtergrondinformatie delen. Iets waar je wat aan hebt als ondernemer!” 

 

Ondernemers met vragen, leuke initiatieven of ondernemers die een vernieuwende business hebben opgezet kunnen dit via het contactformulier op de website www.regionaalperspectief.nl met ons delen. “Of wellicht zijn er vragen die wij tijdens de uitzending kunnen beantwoorden of kunnen wij als Regionaal Perspectief helpen verbindingen te leggen; laat het weten!” Bekijk hier de laatste aflevering.

 

Regionaal Perspectief post dagelijks via Facebook en LinkedIn de laatste tips en informatie.

Amersfoort Nationale Onderwijsstad een jaar later

Iedereen in en om het onderwijs werkt keihard om ervoor te zorgen dat het onderwijs door blijft gaan. De situatie in het onderwijs zal ook de komende periode nog de nodige aanpassingen vragen. De Nationale Onderwijsweek in Amersfoort wordt daarom een jaar doorgeschoven.

Amersfoort is en blijft Nationale Onderwijsstad. Amersfoort Onderwijsstad en Stichting Nationale Onderwijsweek kijken in welke vorm activiteiten later weer opgepakt kunnen worden.

Mis niks via Facebook en Nieuws Update

We delen graag onze kennis en activiteiten met je, volg ons via Facebook en blijf op de hoogte. https://www.facebook.com/projecthuizen.nl/


Heb je deze NieuwsUpdate doorgestuurd gekregen? Schrijf je dan hier in en ontvang deze voortaan in je inbox.

 

SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

En ontvang één keer per kwartaal nieuws over onze nieuwe projecten.